Havzan, Havzan Cd. No:87 D:101, 42060 Meram/Konya

Psikolojik Hastalıklar

Depresyon Belirtileri Nelerdir

Depresyon Nedir?

Depresyon ilgi kaybı, sürekli mutsuzlukluk içinde hissetme, yapılan aktivitelerden keyif almama, sürekli stres içinde ve kendini yalnız hissetme, üzüntü gibi durumlara neden olan duygu durum bozukluğu olarak tanımlanır. Depresyonda olan kişilerde uyku problemi, yeme bozukluğu, stres, duygularını ya en dipte ya da zirvede yaşama sorunu, mutsuzluk, karamsarlık ve kararsızlık gibi durumlar görülür. Kişi depresyonda kalmaya devam ederse bu hastalık daha da büyüyerek kendine zarar verme ya da kişiyi intihara kadar sürükleyebilir. Depresyon tedavi edilebilen bir psikolojik hastalık türüdür. Profesyonel destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu Nedir?

Dikkat bozukluğu ve hiperaktivite bozukluğu ruhsal problemler olup genel olarak ergenlik döneminde görülür. Kişinin hayal kurma eğiliminden çıkamaması, unutkan olması, bulunduğu ortamda değil kafasının içinde başka şeylerle meşgul olması, normalin dışında hareketlerinin bulunması, çok konuşması ve konuşan kişinin sözünü bitirmesini beklemeden araya girmesi, uzun süre oturamaması, sürekli hareket etme isteğinin olması, konsantre olamaması, saldırganlık eğilimi, dürtüsel hareketlerinin önüne geçememesi, sinirlerine hakim olamaması gibi davranışlarda bulunmasıdır. Bu hareketleri arada bir yapılmasıyla sürekli yapılması karıştırılmamalıdır. Profeyonel destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dikkat Dağınıklığı Ve Hiperaktivite İçin Profesyonel Destek
Anksiyete Belirtileri Nelerdir

Anksiyete Bozukluğu Nedir?

Anksiyetenin diğer bir adı da kaygı bozukluğudur. İnsanların gündelik yaşamında stres yaşaması doğal bir durumdur. Kaygılarının ve stresinin devamlılığı ise psikolojik bir hastalık haline dönüşür. Kafasında büyüttüğü olumsuz durumlar karşısında gerçekten yaşayacağına inandırması, kişinin korku, kaygı, endişe, üzüntü ve stres duygularının kontrolden çıkması ve ne yapacağını bilemediği zaman profesyonel desteğe ihtiyaç duyar. Kaygı, panik, huzursuzluk, üzüntü, artan endişe, terleme ya da üşüme, nefes almakta zorlanma, kalp ritimlerinde bozukluk, ağız kuruluğu, bulantı, midede karıncalanma, eskide kalmak ya da bir durumu devamlı düşünmek, uyku sorunları yaşamak, karamsarlık içinde yaşamaya alışması ve odaklanma sorunları gibi durumlar yaşıyorsanız profesyonel destek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Travma Sonrası Stres Bozukluğu Nedir?

Travma sonrası stres bozukluğu kötü bir olay sonucunda kişide tetiklenen ruhsal bozukluktur. Kişide korku, stres, heyecan, kaygı gibi duygu durumlarının sık sık görülmesidir. Travma sonrası stres bozukluğu ciddiye alınması gereken bir rahatsızlıktır. Uzman tarafından kontrol altına alınmalı ve her detay uzmana anlatılmalıdır. Bir aydan fazla süre bu travmayı yaşayan kişiler acil bir şekilde desteğe başvurmalıdır. Travma sonrası stres bozukluğu kaza sonrasında, boşanmalarda, sevdiğimiz insanların acı kayıplarında, hayatımızı etkileyen sınavlarda, cinsel tacizlerde, savaş ve doğal afetlerde görülebilir. Kişilerde bu travmaların boyutu farklı şekillerde gözlenir. Travma sonrası stres bozukluğu hakkında detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

Travma Sonrası Stres Bozukluğu Belirtileri Nelerdir

Necmettin Tüfekci Kliniği

Uzman Doktor Eşliğinde Geleneksel Tedavi

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleri (GETAT Uygulamaları) faydaları, hangi hastalıklara iyi geldiği hakkında hemen bilgi edinmek için arayın.